Skrivatext Logo

Stödet till dig som vill bli mer självständig i ditt skrivande

EquatIO Product Screens

SkrivaText är ett program som hjälper dig i ditt skrivande. Du får hjälp med rättstavning och grammatikkontroll även vid grava stav- och grammatikfel. Med SkrivaText kan du också utveckla kvaliteten i dina texter genom programmets inbyggda analysfunktion. Som ytterligare stöd innehåller SkrivaText flera ordböcker där du kan slå upp och få förklaringar av olika ord.

Testa SkrivaText 

Framtidens stavnings- och grammatikkontroll

Vi är stolta över att kunna presentera SkrivaText, framtidens svenska stavnings- och grammatikkontroll, som lanserats 1 oktober 2023. Det är en kombinerad plattform av våra mest populära program, som nu ersätter StavaRex, SpellRight, TxtAnalyser och ClaroStava. Nu kan du enkelt få all den hjälp du behöver för att bemästra stavning och grammatik på ett och samma ställe. Upptäck nya funktioner, förbättrat gränssnitt och tillgång till alla språk i ett enda verktyg. SkrivaText representerar vår gemensamma strävan efter att skapa en förbättrad skrivupplevelse. 

Kom igång med SkrivaText

Vill du veta mer om SkrivaText eller uppgradera befintligt avtal? 

Boka möteUppgradera befintliga avtalet

Med SkrivaText kan du

Equatio logo

Rätta

SkrivaText hittar stav- och grammatikfel i din text. Du får rättningsförslag även vid grava stavfel, som schanger/genre. SkrivaText ger även stöd för lättförväxlade ord som släckt/släkt genom exempelmeningar som sätter ditt ord i ett sammanhang. Du har möjlighet att lyssna på och slå upp de föreslagna orden. Detta hjälper dig att bestämma vilket ord som är mest lämpligt att använda.

Equatio logo

Slå upp

SkrivaText innehåller tre ordböcker där du kan slå upp samt få exempel och förklaringar på olika ord. Ordböckerna i SkrivaText är en svensk ordbok med översättningar till 20 olika språk, en svensk/engelsk, engelsk/svensk ordbok samt en engelsk ordbok. 

Equatio logo

Bearbeta

Med SkrivaText kan du få hjälp med att analysera din text. Programmet kan markera upp både ordklasser och satsdelar. På så sätt ser du hur du kan utveckla din text för att bli mer varierad, nyanserad eller beskrivande. 

SkrivaText webinar

Se våra tre webinar där vi presenterar vårt nya verktyg. Ni kommer att få en djupare förståelse för hur detta verktyg fungerar och hur det kan förbättra elevernas skrivprocess. Vi kommer också att berätta om hur det ersätter tidigare verktyg.

Equatio logo

Del 1

SkrivaText - Vad är det och hur påverkar det er?
Under detta webinarium kommer vi att presentera vårt nya grammatik- och stavningsverktyg SkrivaText. Du kommer att få en inblick i hur detta verktyg fungerar och hur det kan förbättra elevernas skrivprocess. Dessutom kommer du att få information om hur detta verktyg ersätter tidigare verktyg och hur det påverkar er.
 

Se webinar här
Equatio logo

Del 2

SkrivaText - Vad är det och hur funkar det?
Det kommande webinaret kommer att fokusera på en genomgång av funktionerna i vårt nylanserade verktyg för stavnings- och grammatikkontroll, SkrivaText. Under sessionen kommer vi att utforska verktygets olika funktioner och demonstrera hur det kan förbättra skrivkvaliteten genom korrekturläsning och grammatikkorrektioner.
 

Se webinar här
Equatio logo

Del 3

SkrivaText - Ännu fler funktioner och uppdateringar 
Fördjupa din förståelse för användningen av funktionerna i vårt senaste verktyg för stavnings- och grammatikkontroll, SkrivaText. Genom praktiska exempel och detaljerade demonstrationer kommer vi att guida dig genom verktygets olika funktioner och visa hur det kan optimera din skrivprocess och höja kvaliteten på dina texter.
 

Se webinaret här

Manualer & filmer

Filmer

FAQ